Bent u op zoek naar de Jeroen Bosch Apotheek,
bel dan: 073 553 5999 of ga naar de website.

Over ons

ZANOB kent een lange bestaansgeschiedenis. In 1780 werd bij het Groot Ziekengasthuis in s‘-Hertogenbosch als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland een ziekenhuisapotheek ingericht. Later werd de apotheek van het Groot Ziekengasthuis de Centrale Apotheek voor de Godshuizen.

ZANOB is per 1 januari 1998 ontstaan uit een fusie tussen de (centrale) apotheken van de Godshuizen (GZG, Reinier van Arkel, verpleeghuis Oosterhof, verpleeghuis Boswijk en het tehuis voor geestelijk gehandicapten Groote Cingels) en de Centrale Ziekenhuis Apotheek 's-Hertogenbosch (Carolus, Willem Alexander, Liduina, Anna ziekenhuis Oss). De samengevoegde apotheken voeren de naam Ziekenhuisapotheek Noordoost-Brabant. Per 1 april 2001 is ook de apotheek van Bernhoven, locatie Veghel, tot de Ziekenhuisapotheek Noordoost-Brabant toegetreden.

Op 1 januari 2010 is de naam in ZANOB gewijzigd (i.p.v. Ziekenhuisapotheek Noordoost-Brabant) en is de juridische vorm van stichting verlaten en omgezet in een coöperatie. Deze kent 6 leden. De coöperatie ZANOB U.A. is een zelfstandige, onafhankelijke entiteit. Haar activiteiten vinden plaats in een BV-structuur. ZANOB geeft ook advies en verleent ook diensten aan klanten die geen lid van de coöperatie zijn zoals de Van Neijnsel Stichting.

Het laatste nieuwsInloggen STIP

Vacatures